• Innhold som tåler å bli gått etter i sømmene  genomskarning-soffplyma

  Sofaen innenfra og ut

  Våre sitteputer inneholder flere ulike naturmaterialer som alle ligger adskilt fra hverandre for å øke sofaens livslengde og for å gjøre fremtidig vedlikehold og renovering enklere.

  1. Trekk

  2. Ytterstoppning av revet naturlatex (ECO-sertifisert) og sjøfuglfjær. Futteral i duntett Oeko-tex-sertifisert bomullsdomestikk.

  3. Beskyttelsespose i ullfilt

  4. Futteral i Oekotex-sertifisert bomullsdomestikk

  5. Gummitagl (tagl og ECO-sertifisert naturlatex fra gummitrær)

  6. Pocketspring-spiraler

  Kjernen består av en komfortfjæring av pocket spring-spiraler, gummitagl og beskyttelsespose i ullfilt. Ytterstoppningen består av 70% sjøfuglfjær og 30% revet ECO-sertifisert naturlatex. Putefutteralet er i Oekotex-sertifisert bomullsdomestikk. Stammen på våre sofaer har et rammeverk bestående av furu, gummitagl, ullfilt og Oekotex-sertifisert bomullsdomestikk, med en bunnfjæring som spennes mellom to motstående trestykker og kalles Nozag.


  Holdbare møbeltrekk

  Vi velger møbeltrekk som er holdbare både over tid og for miljøet. De fleste er avtagbare for å gjøre stell og vedlikehold enklere. Eksempler på naturmaterialer som Norrgavel gjerne benytter seg av er: ull, lin, bomull, kasjmir og miljøvennlig garvet skinn.

  Tekstiler som holder

  Alle våre møbeltekstiler er merket slik at du skal vite hvor tålige de er når det gjelder både lys og slitasje. Jo høyere Martindaleverdi desto mer slitasje tåler stoffet, men med riktig stell kan også stoffer med lavere slitestyrke holde i mange år. Et høyt lystålighetstall viser at stoffet beholder sin farge bra når det utsettes for lys.

  Nøye utvalgt lær og skinn

  Av miljøhensyn benytter vi utelukkende lær og skinn som er garvet uten bruk av krom. Kromgarving er en billigere metoder, men siden krom er en miljøgift så anstrenger vi oss litt mer enn andre. Våre anilinskinn er garvet uten krom og våre saueskinn, storfeskinn og reinsdyrskinn er dessuten vegetabilsk garvet. Saueskinnene kommer fra svenske saueoppdrettere.

  Rent innhold

  Norrgavel benytter aldri brannhemmende midler, flekkavstøtende midler eller formaldehyd (forhindrer skrukker) hvilket ellers er standard innen møbelbransjen. Vi holder innholdet rent for at ditt innendørsmiljø skal forbli sunt.

  Les mer om våre møbeltekstiler her.


  Stell pent med sofaen din

  Et Norrgavel-møbel trives best når det får pleie. Det eldes med verdighet og blir bare vakrere og vakrere når det stelles pent med. Å ta vare på og vedlikeholde møbelet blir en slags manifestasjon i nærvær som hjelper oss å leve i nuet. En sofa der naturmaterialer utgjør stopningen krever en viss innsats for at putene skal bibeholde sin form og komfort. Til gjengjeld får du en sofa som holder seg så god som ny i mange år i motsetning til en der putene er fylt med for eksempel kaldskum.

  Gjør det gjerne til en vane å puffe til putene hver gang du har sittet i sofaen slik at den får tilbake sin form. Sofaen behøver en ordentlig gjennomgang 3-4 ganger pr måned litt avhengig av hvor mye du bruker den. Da stiller du rygg- og sitteputene på høykant (åpne gjerne glidelåsen på siden) og bank hver pute ordentlig fra alle sider. Vær ikke redd for å ta i skikkelig, se på det som en gratis treningstime! Legg gjerne putene ut (under tak) for lufting et par ganger i året slik at sjøfuglfjærene får tilbake sin spenst og luftighet.

  Alle våre møbler behøver omsorg, les mer om stell og vedlikehold her.