• Å velge overflatebehandling

  Overflatebehandlinger som lar treet leve

  På de fleste av våre møbler kan du velge mellom ulike overflatebehandlinger. Vi arbeider først og fremst med åpne overflatebehandlinger som eggoljetempera, såpe, olje og hvitolje. De lar treet fortsette å leve. Slike overflater krever noe pleie, men dersom du følger våre behandlingsråd vil du fortsette å ha glede av møbelet i mange, mange år fremover.

  Eggoljetempera

  Helt siden Norrgavel startet opp i 1993 har vi malt med eggoljetempera. Den helmatte overflaten har på sett og vis blitt vår signatur. Eggoljetempera fanger lyset på en helt unik måte; samme farge kan oppleves forskjellig avhengig av hvordan lyset faller. Overflaten patineres med tiden og får en vakker eggeskallsglød. Eggoljetempera er den mest økologiske maling vi har kunnet finne og består i første rekke av økologiske egg (overskuddsegg fra matvarebutikker) og linolje.

  Olje/hvitolje

  Olje fremhever gløden og årringene i treet og gir det en noe mørkere tone. Vil du heller ha en litt kjøligere og hvitere tone kan du velge hvitolje. En oljet overflate blir litt glattere enn en såpet.

  Såpe

  Såpen som benyttes til våre møbler er naturlig og ren. Såpe gir treet et mykt og naturlig uttrykk og fremhever dets naturlige lys. Et såpet møbel blir ofte litt lysere og får en gråere tone. Såpen leveres som farge- og parfymefrie såpeflak som hovedsakelig fremstilles av vegetabilsk basert råvare.

  Vannbasert lakk

  Enkelte av våre møbler kan leveres med en lakket, halvmatt overflate. Lakken vi benytter er vannbasert og er den mest miljøvennlige varianten vi har kunnet finne på markedet. Lakk gir et mer modernistisk uttrykk enn eggoljetempera.

  Les mer om våre overflatebehandlinger her.