• Tepper fra Kateha

  matta-plain


  Siden 2000 har Norrgavel arbeidet tett sammen med teppeleverandøren Kateha. Fantastiske tepper som i høyeste grad kan forandre et rom og som er helt på linje med Norrgavels holdbarhetstankegang.

  I våre butikker viser vi et brett utvalg av tepper fra Kateha i ulike farger og strukturerer. Mange av dem kan dessuten spesialbestilles i ønsket størrelse.

  Vi er ekstra stolte av Plain – en kolleksjon som er spesielt laget for Norrgavel. Plain veves av ufarget ullgarn som blandes for å få frem ønsket nyanse. Velg mellom tre standardstørrelser eller kontakt din butikk eller kundeservice for å bestille et teppe i spesialformat.


  Om Kateha

  Al katifa er gammelarabisk og betyr luggteppe. Det er nær beslektet med Kateha, navnet som Barbara Hosak ga foretaket sitt da hun i 1998 overtok det etter sin far som i sin tur har aner innen tekstil- og teppeproduksjon som går flere generasjoner tilbake. Katehas kolleksjon tilbyr ikke bare luggtepper for her finner du en teppepalett med et bredt spekter å velge blant når det gjelder teknikker, mønstre, farger, kvaliteter og formater. Kateha utvikler tepper av høy kvalitet som kombinerer omsorgsfullt handverk med innovativ design. Foretaket har sitt hovedsete i smålandske Värnamo. Her finnes showroom og distribusjonslager. All produksjonsutvikling styres av Barbara og da ofte i samarbeid med eksterne formgivere.

  Teppene lages for hånd i Europa og fremfor alt i India der de tuftes, veves eller knytes for hånd av erfarne vevere. Etter drøyt 30 år og flere generasjoner eksisterer det i dag ikke bare et unikt og sterkt samarbeid, men også et dypt vennskapsbånd mellom de to tekstilfamiliene. Katehas tepper fra India er sertifisert med Care & Fair. Det innebærer at kjøperen er garantert at teppene er produsert uten illegalt barnearbeid. Det innebærer også at penger går tilbake til India og bidrar til økonomisk støtte når det gjelder utdannelse og helsestell for barna i distriktet.


  barbara-hosak-kateha

  Barbara fra Kateha gir tips i valg av teppe

  Når du velger et gulvteppe, handler det veldig mye om sansenes opplevelse. Du kan påvirke hvordan det blir seende ut i rommet gjennom det fargevalg du gjør, hvordan det kjennes å gå på og hvordan du opplever lydnivået i rommet.

  » Teppets farge påvirker rommet utseendemessig.
  » Teppets størrelse definerer en funksjon/plass.
  » Teppets tykkelse og størrelse påvirker hvordan lyd oppleves. Lydnivået i et rom dempes ved bruk av tekstiler.


  Skal jeg velge et slettvevet teppe eller et luggteppe?

  Velger man et slettvevet teppe så er det enklere å stelle og enklere å flytte rundt på for å jevne ut slitasje mens et tykkere teppe påvirker lydnivået i større grad og kjennes samtidig mer luksuriøst å sette føttene på.

  Hvordan velger man fargen på teppet?

  Gjennom fargen på teppet kan du effektivt fremheve møblene som står på det. Er møblene mørke så fremheves de bedre dersom teppet er lyst enn om det er mørk – og tvert om. Du kan også tenke på hvordan den totale fargeopplevelsen i rommet skal være. Vil du har en ton-i-ton fargesetting eller vil du at en farge skal skille seg ut. Finnes det allerede en aksentfarge på andre tekstiler kan du velge å forsterke eller nøytralisere den gjennom valg av farge på gulvteppet.

  Hvordan velger jeg rett størrelse på teppet?

  Gjennom valg av størrelse defineres plass/funksjon. Et større teppe viser tydeligere at her er spiseplassen respektive sittegruppen. Teppet hjelper til å dele inn rommet i forskjellige funksjoner slik at møblementet fremheves på en naturlig måte.

  Under spisebordet bestemmes teppets størrelse f.eks. av bordets størrelse tillagt 50-60 cm på alle sider slik at stolene kan flyttes inn og ut uten at stolbena havner utenfor teppekanten. Dette minsker også den mekaniske slitasjen på teppekanten.

  Ved sitteplassen kan teppet være så stort at alle møblene som inngår i sittegruppen får plass. Dersom det ikke er aktuelt med et så stort teppe så bør likevel teppet være så langt at det blir bredere enn sofaens bredde – ca 20 cm på hver side av sofaen - og så bredt at de øvrige møblene minst står halvveis inn på teppet.