• Eggoljetempera - duften av Norrgavel

  temperamålning lammhult

  Duften av Norrgavel

  I Sverige har eggoljetempera vært i bruk siden middelalderen. Opprinnelig ble malingen brukt til dekorasjonsmaling og skulpturer, men etter hvert ble det mer og mer vanlig å bruke den på vegger og møbler. Nå for tiden velger mange eggoljetempera av miljøhensyn på grunn av dens rene og naturlige innhold – helt uten tilsetningsstoffer eller løsemidler. Andre velger eggoljetempera av den enkle grunn at det uten sammenlikning gir det vakreste resultatet.

  Eggoljetempera er en svært slitesterkt og holdbar maling som passer alle former for innendørsmaling. Den fester seg på de aller fleste materialer og kan påføres med pensel, rulle eller sprøyte. Dessuten er malingen vannløselig – pensler rengjøres og malingflekker fjernes lett før malingen har tørket.

  Eggoljetempera er en maling som sterkt forbindes med Norrgavel og det er ingen tilfeldighet at det har blitt slik. Norrgavels grunnlegger, Nirvan Richter forklarer:
  – Temperaen er den mest naturlig rene malingen vi har kunnet finne. Den er vakker og veldig god å leve med, den legger seg som et tynt matt slør over treflaten og bytter skikkelse når lyset veksler – den eldes med verdighet.

  Alle møbler som skal males med en eller annen vakker eggoljetemperafarge passerer malerverkstedet vårt i Lammhult. Hvert eneste møbel på bildene er laget til sin spesifikke kunde – en som har besøkt en av våre butikker og funnet sitt favorittmøbel og deretter valgt en herlig fargenyanse. Vår møbelproduksjon er håndverksmessig og kundeordrestyrt. Det betyr at det i veldig liten grad står ferdige møbler og venter på lageret, men derimot at produksjonen igangsettes først når møbelet er bestilt og kunden har bestemt hvordan det skal se ut.