• Påskeoppskrift - Sitronkake

    IMG_3901

    Kremet og søtsyrlig sitronkake

    Kaken er perfekt som dessert til middagen eller til kaffen i hverdagen, og den vaniljegule fargen og den livlige smaken vil være et forfriskende og verdsatt innslag.

    Ingredienser:

    150 g smør
    1 sitron (økologisk)
    2 st egg
    2 dl melis
    1 ts vaniljesukker
    1,5 dl hvetemel
    2 ss blå valmuefrø
    Brødsmuler og smør til bakeformen
    Pynt: 1 ss flormelis

    Gå frem på følgende måte:

    1. Forvarm ovnen til 150° (over- og undervarme).
    2. Smelt smøret i en kjele.
    3. Smør og brun en rund springform med avtagbar bunn, ca. 20 cm i diameter.
    4. Vask sitronen og riv det ytterste skallet på et rivjern, unngå det hvite.
    5. Del sitronen i to og press ut saften med en sitruspresse.
    6. Vend det revne sitronskallet og sitronsaften i det smeltede smøret.
    7. Knus eggene i en bolle og tilsett melis og vaniljesukker. Pisk med elvisp til en luftig og jevn masse.
    8. Tilsett hvetemel og valmuefrø i bollen med egg- og sukkerblandingen. Visp til blandingen er jevn.
    9. Hell røren i formen og stek midt i ovnen (150°) i ca. 30 minutter.
    10. La kaken avkjøles. Dryss over flormelis før servering. God fornøyelse!

    TIPS

    Velg gjerne økologiske ingredienser til hele oppskriften, men spesielt sitronen bør være økologisk når du bruker skallet.