Kaken er perfekt som dessert til middagen eller til kaffen i hverdagen, og den vaniljegule fargen og den livlige smaken vil være et forfriskende og verdsatt innslag.
Ingredienser:
150 g smør
1 sitron (økologisk)
2 st egg
2 dl melis
1 ts vaniljesukker
1,5 dl hvetemel
2 ss blå valmuefrø
Brødsmuler og smør til bakeformen
Pynt: 1 ss flormelis
Gå frem på følgende måte:
1. Forvarm ovnen til 150° (over- og undervarme).
2. Smelt smøret i en kjele.
3. Smør og brun en rund springform med avtagbar bunn, ca. 20 cm i diameter.
4. Vask sitronen og riv det ytterste skallet på et rivjern, unngå det hvite.
5. Del sitronen i to og press ut saften med en sitruspresse.
6. Vend det revne sitronskallet og sitronsaften i det smeltede smøret.
7. Knus eggene i en bolle og tilsett melis og vaniljesukker. Pisk med elvisp til en luftig og jevn masse.
8. Tilsett hvetemel og valmuefrø i bollen med egg- og sukkerblandingen. Visp til blandingen er jevn.
9. Hell røren i formen og stek midt i ovnen (150°) i ca. 30 minutter.
10. La kaken avkjøles. Dryss over flormelis før servering. God fornøyelse!
TIPS
Velg gjerne økologiske ingredienser til hele oppskriften, men spesielt sitronen bør være økologisk når du bruker skallet.