• Zlamp - vakker og miljøvennlig belysning

    Det var etter et privat lampekjøp som Norrgavels grunnlegger Nirvan Richter gjorde, at samarbeidet med svenske Zlamp kom i gang. Zlamp har siden 1992 hatt fokus på miljø, kvalitet og lys. Alle lampeskjermer tilvirkes håndverksmessig i Zlamps eget verksted i skånske Anderlöv. I smålandske Vetlanda dreies de fleste av Zlamps tredetaljer. I smålandske Gnosjö tilvirkes alle detaljer som skjæres med laser. Deretter lakkeres de i nabobygda Hillestorp.

    Alt trevirke som benyttes til lampeføttene har vokst i Sverige. Det reduserer fraktbehovet som igjen skjermer miljøet. Overflatebehandlingen av treet skjer ved voksingen eller med en voksbeisoppløsning der løsemiddelet i hovedsak består av helt vanlig vann. Til skjermene benyttes polypropylenplast (et miljøvennlig produkt som ved forbrenning blir til vann og karbondioksid), papir uten fargetilsetninger og vannbasert lim. Metallene som Zlamp har valgt å bruke til sine lampekolleksjoner er stål, bronse, messing og støpejern. Ved lakkering av metallstativene er det pulverlakkering som benyttes – en tørr lakkeringsmetode som ikke krever løsemidler. 

    Alle lamper fra Zlamp gir maksimalt lys uten å blende. De tar hensyn til lyskildens egenskaper og utformer armaturer som styrer lyset riktig. De aller fleste lampene fra Zlamp er utstyrt med LED – det mest miljøvennlige alternativet som finnes på markedet. Vakker og holdbar belysning på svensk!