• April, 2021

  Pinnkarmstol – en efterlängtad nyhet

  Veien fra idé til virkelighet ble lang, men nå er den endelig her – Norrgavels nye Pinnkarmstol! Pinnkarmstol er en slektning av Pinnstol, der den ytterste ryggpinnen organisk smelter sammen med stolens form ved å svinge av og ved hjelp av en fingerskjøt gå over til å bli stolens armlene. Fremdeles med Pinnstols lette eleganse og vel balanserte styrke, men med mer grasiøse mål. Pinnkarmstol lages av massiv bjørk eller eik.  Tanken bak Pinnkarmstol

  "Norrgavels Pinnstol har vært med i sortimentet vårt siden 2010. Allerede den gangen fantes tanken på å komplettere den med en armstol, spørsmålet var bare hvordan.

  Historisk kan man finne nydelige og klassisk vakre Windsorstoler av come-back-typen der armlenet fortsetter rundt hele stolryggen og gjennomborer ryggpinnende. Men mer nøkterne pinnestoler som jo Norrgavels er, har ofte et kort armlene som er festet i den ytterste ryggpinnen og det kjennes ikke helt overbevisende. Jeg ville at armlenene skulle smelte mer organisk sammen med stolens form og ble lykkelig da jeg fikk ideen om å la den ytterste ryggpinnen svinge av og i seg selv gå over til å bli armlene. Dette skjedde i 2016 så veien fra ide til virkelighet ble lang. Formen satt ganske fort og stolens balanserte styrke overtraff forventningene. Den store utfordringen var imidlertid produksjonen.

  En fingerskjøt ble løsningen på den nesten vinkelrette bøyen. Armstolen har som seg hør og bør fått litt mer generøse mål enn den vanlige pinnestolen og det er vakkert å blande dem rundt et bord."

  Nirvan Richter
  Formgiver

  Vakre bølgende former

  Karmen smelter organisk sammen med stolens form idet den ytterste ryggpinnen svinger av og blir til dens armlene. Den nette og nøkterne formgivningen til tross, takket være en fingerskjøt i den nesten vinkelrette bøyen er konstruksjonen veldig solid.

  Pinnkarmstol fås i massiv bjørk eller eik og med flere ulike overflatebehandlinger – såpe, olje, hvitolje, bruolje, lakk eller tempera. Pinnkarmstol er ekstra vakker sammen med Pinnstol – kombiner livfullt med ulike overflatebehandlinger eller velg samme overflatebehandling for å oppnå en enhetlig ro!

  QO_6LkRxxT0

  Inspirasjonsfilm - Pinnkarmstol. Musikk av Råå.