• Naturlige farger som forteller en historie

  Pallar i olika kulörer

  Vårens nye farger

  [Februar 2024]

  Norrgavels nye vårfarger er inspirert av naturens oppvåkning. Etter naturens lange vinterdvale vekker de første vårtegnene ofte sterke følelser i oss. Gleden og håpet som våkner når du ser de første snøklokkene titte frem og trosse den kalde og grå jorden. Og spirende vitalitet i form av snøklokker som små gule utropstegn – hei livet!  

  Årstidenes evige syklus, der våren representerer naturens gjenfødelse.

  Naturens oppvåkning kan også være en viktig inspirasjonskilde i vår tilnærming til interiørdesign. Vi omfavner gleden ved å omgi oss med farger inspirert av naturens palett og behagelige naturmaterialer som tåler hverdagen. Sunne materialer som er en del av naturens kretsløp.

  Valg av farger i hjemmet forsterker og tydeliggjør en følelse - personlige valg som forteller en historie om hvem vi er. Møbelfargene hos Norrgavel er valgt med stor omhu, og alle farger er designet for å fungere godt sammen og i lang tid fremover. Ved å kombinere ulike farger i interiøret kan du skape et uttrykk som virkelig føles ekte og gjenspeiler din personlighet. Omfavn vårens vitalitet og alle naturens muligheter!

  Naturens oppvåkning kan også være en viktig inspirasjonskilde i vår tilnærming til interiørdesign.

  Arbeidet bak de nye vårfargene

  De nye møbelfargene er utviklet med inspirasjon fra naturen. Norrgavel-teamet som har jobbet med å velge ut de nye fargene, beskriver prosessen bak:

  "Det har vært veldig gøy å jobbe med årets nye maling- og temperafarger. Både hvordan fargene oppleves hver for seg og hvordan de interagerer med hverandre har gitt oss mye inspirasjon. Det er en levende og harmonisk fargekart som henter inspirasjon fra naturens mangefasetterte palett. For eksempel Misty Green 24 - en herlig farge som fanger oppmerksomheten samtidig som den er utrolig enkel å flette inn og tilpasse til andre interiører."

  Til slutt noen tips om hvordan du kan tenke på å tilføre hjemmet ditt mer farge:  

  "Begynn med å tenke over hvilke farger du liker best og hvilke som passer til din personlighet. Å innrede et rom med farger innebærer å velge veggfarger, møbelfarger og selvfølgelig tekstiler, som møbeltekstiler, gardiner, tepper, puter og pledd. Også bruksgjenstander og maleriene du henger på veggene, bidrar med tydelige fargeinnslag. Når du innreder med farger, kan du enten velge noen få nyanser fra samme fargeskala for å skape en roligere atmosfære i rommet. Eller du kan bryte helt ut ved å blande lysere farger med for eksempel sterke nyanser av grønt, gult eller rosa. Her er det egentlig ingen regler å følge - bare mange muligheter til å skape et genuint og personlig interiør. Dristige fargevalg skaper en interessant dynamikk og energi i rommet. Fargerike rom å glede seg over, rett og slett."

  Dristige fargevalg skaper en interessant dynamikk og energi i rommet. Fargerike rom å glede seg over!

  NYE LAKKFARGER – 2024

  dimgrön kulör

  Tåkegrønn 24 (NCS S 3005-G80Y)

  En fortryllende tåkegrønn farge som minner om en tåkete eng i morgengryet, salviebuskens velduftende og myke blader i hagen. Eller den ville laven som pryder solvarme svaberg i skjærgården. I vårt ønske om å omgi oss med det levende og organiske velger vi gjerne farger som vekker naturlige assosiasjoner - som denne tåkegrønne fargen.

  Vaniljgul kulör

  VANILJGUL 24 (NCS S 0510-G90Y)

  En myk vaniljegul farge som får deg til å tenke på de sarte kronbladene på en nyutsprunget pelargon, på himmelen som skifter i tusen forskjellige farger like etter at solen har gått ned en frisk vårkveld. Eller den oppkvikkende vaniljegule buketten på spisebordet som sprer en subtil blomsterduft i hele rommet. En myk farge som vekker indre følelser.

  Laxrosa kulör

  LAXROSA 24 (NCS S 2020-Y60R)

  En sprudlende, munter lakserosa farge som minner om sommerens livsbejaende georginer i full blomst, himmelen som byr på et rosa skue når solen nettopp har gått ned en krystallklar vinterdag. Eller den rå rosa edelstenen morganitt, som vekker kjærlige tanker.

  Grön kulör

  GRÖN 24 (NCSS 6020-G10Y)

  En oppkvikkende og energisk grønnfarge som leder tankene til grønn vegetasjon, suset fra furuskogen og søte trehytter med grønne dører som står på vidt gap når sommerens stillestående varme skal luftes ut før leggetid. Eller liljebladene i elven der vannet baner seg vei gjennom det fargerike landskapet. Et fargerikt uttrykk for vår samhørighet med naturen.

  NYE TEMPERAFARGER – 2024

  Dimgrön kulör

  Tåkegrønn 24 (9-605)

  En fortryllende tåkegrønn farge som minner om en tåkete eng i morgengryet, salviebuskens velduftende og myke blader i hagen. Eller den ville laven som pryder solvarme svaberg i skjærgården. I vårt ønske om å omgi oss med det levende og organiske velger vi gjerne farger som vekker naturlige assosiasjoner - som denne tåkegrønne fargen.

  Brun kulör

  Brun 24 (10-200)

  En kraftig og varm brunfarge som minner om ristede kaffebønner, barken på en staselig gran eller den blanke kastanjen som ligger som en skatt i et barns hånd. En fyldig brunfarge som jord og mugg, der nytt liv vokser frem.