• For 25 år siden tenkte vi annerledes.
  Nå tenker vi like annerledes!

  Norrgavel lager møbler og innredningsdetaljer som er laget for å holde i generasjoner. Laget av rene naturmaterialer av høy kvalitet og med tidløs design blir de bare vakrere med årene.

  Nirvan Richter viste de aller første Norrgavel-møblene på Bo 93-messen i Karlskrona for 25 år siden i år. Av de tolv møbelprototypene som ble vist den gangen er fremdeles elleve i produksjon; Länstol, Träsoffa, Soffbord, nattbordet Litet bord med låda og det første skapet som etter hvert er blitt videreutviklet til dagens oppbevaringsserie Massiv, Sängram, Bokhylla, Bord halvcirkel, Kapp- och skohylla, Konsol med bärlist og Påshylla. Enkelte av disse er blitt utviklet noe i årenes løp. Länstol, som med sin karakteristiske høye spilerygg har beholdt sin popularitet i alle disse årene og som nærmest har blitt til et symbol for Norrgavel, har for eksempel fått et søsken med et mykere sete.

  Vi var pionerer innen holdbar innredning og er glade for at flere nå har valgt å følge vårt eksempel.

  Funksjonell enkelhet

  Alle Norrgavels møbler designes av Nirvan Richter og slik har det vært helt siden starten for 25 år siden.

  "Allerede i 1993 hadde jeg et tydelig bilde av hva jeg ville avstedkomme. Mitt mål var å lage slike møbler som jeg selv savnet på markedet og med de kvaliteter jeg opplevde hos min fars hjemtrakter i Dalarna: enkle men funksjonelle møbler. Møbler av rene naturmaterialer og av så god kvalitet at de holder lenge og ved behov kan repareres eller kles om for bruk i generasjoner.
            Formen på et møbel kan springe ut fra et behov eller en inspirasjon utenifra og jeg merker mer og mer hvordan meditasjon hjelper meg til å komme videre i prosessen. Bildene og tankene fester jeg på papir i skisseboken min hvorpå prototypen vokser frem i nært samarbeid med Norrgavels møbelsnekker. Når vi står der med treet i hendene er det lettere å beskrive nøyaktig hvordan møbelet skal kjennes når man bruke det. Å deretter forsøke å nå det fullkomne krever tålmodighet og en lang rekke justeringer.

  Med uuttømmelig entusiasme fortsetter jeg min stille revolusjon innen svensk innredningskultur og gleder meg over at nettopp du vil være en del av den."

  Nirvan Richter
  Grunnlegger & formgiver

  zLbsB0Sv7Ss

  Träsoffa 3-sits i varmgrå lakk

  Träsoffa er like elsket som alltid; en klassiker som for mange er selve symbolet på Norrgavel. Sofaer i ulike størrelser, treslag, farger og stoffer forlater daglig fabrikken.

  Les mer

  Påshylla 25 år

  Denne hyllen er en riktig Norrgavel-klassiker. En praktisk hylle der hver sak har sin plass. Nyhet! Stativet levert i svanemerket vannbasert lakkfarge!

  Les mer

  Norrgavels klassiske Träsoffa 3-sits i varmgrå lakk, og lenestolen Easy Chair i høstens nye skinntrekk Dunes svart.

  Vedlikehold for holdbarhet

  Våre møbler produseres først og fremt i bjørk og eik. Bjørk (Betula pubescens) er den mest motstandsdyktige av løvtrærne og trevirket er fast, elastisk og lett å overflatebehandle. Sommereiken (Quercus robur) som vi bruker er relativt hurtigvoksende og får ulik karakter avhengig av hvordan den overflatebehandles.
            Norrgavels møbler produseres med stor håndverksskikkelighet på utvalgte snekkerverksteder i Sverige og Baltikum. Det gjør transportene korte og mindre miljøbelastende. Enkelte detaljer utføres for hånd og mange av snekkerverkstedene har erfaring ervervet gjennom flere generasjoner.

  Naturmaterialer stimulerer sansene våre og liker å bli brukt. De er enkle å vedlikeholde og de eldes vakkert med en naturlig patina. Mange av møblene kan blir som nye igjen ved å slipes eller oljes.

  Du er medskapar

  Norrgavels møbelproduksjon er kundestyrt. Det betyr at det i veldig liten grad står ferdige møbler og venter på lageret, men derimot at produksjonen igangsettes først når møbelet er bestilt og kunden har bestemt hvordan det skal se ut. For du kan sette ditt eget preg på mange av våre møbler gjennom selv å velge hva slags ben du vil ha, likeledes velger du selv beslag, material, farger og overflatebehandling slik at ditt møbel kan bli unikt.
            Mange av våre møbler males med eggoljetempera som på mange måter har blitt vår signatur. Overflatebehandlingen skjer spesifikt for hver kunde på Norrgavels eget anlegg i svenske Lammhult. Tempera har vært benyttet i flere hundre år og er i høyeste grad en kretsløpstilpasset maling. Den ligger som et tynt slør på treet som får en matt overflate.

  Også teppene åre er laget av naturmaterialer; ull, bomull, jute, lin og sisal. Du kan skape ditt eget teppe: velg størrelse, form, material, farge, kantbånd og langettsøm for å få et teppe som passer deg perfekt. Selvfølgelig har vi også ferdige tepper for enkelhetens skyld.
            Katehas mattor har funnits hos Norrgavel sedan starten. Katehas tepper har funnets hos Norrgavel helt siden starten. Vår egen serie Plain, som er et ullgulvteppe fra Kateha, får en ny fargeskala til høsten. Vi har også mange kelimtepper som alle er unike.

  Utvalgte 25-åringer: