• Materialguide & vedlikehold

  På Norrgavel bruker vi naturmaterialer. Med naturmaterialer menes at materialene inngår i det naturlige kretsløpet og kommer fra naturen; fra planter, dyr eller mineraler. Både vakkert og holdbart – i dobbel forstand. Møblene våre er fortrinnsvis laget av skandinaviske treslag.
  I tillegg til tre bruker vi tekstiler, lær, saueskinn, betong og kalkstein. Siden vi har valgt å arbeide med naturmaterialer kommer våre møbler til å eldes vakkert og naturlig. Materialene vi bruker liker dessuten å bli brukt. Mange av møblene kan man få tilbake til sin opprinnelige skikk ved for eksempel å slipe eller olje dem.

  Å regelmessig stelle og vedlikeholde våre møbler blir som en slags manifestasjon av nærvær: det hjelper oss å leve i nuet. Behandler du møbelet ditt med en stor dose kjærlighet kommer det til å eldes med skjønnhet og verdighet.


  LIVSLANG KJÆRLIGHET

  Norrgavels møbler er laget for å holde i generasjoner. Derfor benytter vi så få materialer som mulig og dersom vi bruker flere materialer i samme møbel så bestreber vi oss på å separere dem fra hverandre. Det gjør ikke bare det daglige vedlikeholdet lettere, men også eventuelle reparasjoner og fremtidig destruksjon.

  Renovere!

  Skulle ditt Norrgavel-møbel skades eller gå i stykker på en slik måte at du selv ikke kan renovere det tilbyr vi reparasjon til selvkost. Kontakt Norrgavels kundeservice for mer informasjon!

  Selg!

  Kanskje sofaen din ikke passer inn i ditt nye hjem eller at bordet rett og slett har blitt for lite. La noen annen få glede av møblene dine! 

  Gjenbruk!

  Når møbelets, eller deler av møbelets, levetid en gang i fremtiden er over kan det gjenvinnes. Det gjelder både om treet er overflatebehandlet eller ikke. Hverken skruer eller beslag må fjernes.

  Utsortert tre bearbeides for å kunne brukes som brensel. På gjenvinningsstasjonen lagres og flises treet som deretter benyttes i biokjeler. Rent, umalt tre kan i prinsippet brennes i alle biokjeler, mens bruk av malt tre er mer begrenset.