• Snekkeridetaljer som gjør helheten

    Detaljene gjør helheten og det er detaljene som skaper forskjellen mellom bra og utmerket. Norrgavels møbler tilvirkes med klassisk håndverksteknikk og av rene naturmaterialer. Pasjonen for det holdbare håndverket er en vedvarende drivkraft. Våre møbelsnekkere dreier, gjærer, tapper, slisser, fingersinker og forfiner hver eneste snekkerdetalj til perfeksjon. Alt for å skape fullendte mesterverk som holder i generasjoner.

    Norrgavels måte å lage møbler på er sprunget ut av en overbevisning om å etterstrebe det aller beste. Det fullendte og holdbare! Møblene tåler i høyeste grad og granskes og ikke sjelden kan til og med undersiden av et bord få den snekkerkyndige til å briste ut i lovsang. Ta en nærmere titt og oppdag detaljene som gjør helheten. Nyt av et pasjonert håndverk som virkelig holder – både over tid og i et miljøperspektiv.

    Har du notert at Norrgavels møbler så langt vi finner det forsvarlig lages helt uten metallbeslag? Det er nemlig forklaringen til at det nesten ikke finnes noen flate pakker hos oss. Velger man liming i stedet for metallbeslag beholder man materialkvaliteten i treet og det er bare tre som finnes i produktet – i stedet for den industrielle og masseproduserte følelsen som metallbeslag gir. At det ikke finnes metallbeslag innebærer også at du som kunde ikke behøver å gjøre hele eller deler av monteringsarbeidet selv. Vi hos Norrgavel vil at en stol skal være en stol. Verken mer eller mindre. ETT produkt altså. Med metallbeslag oppnås ikke harmoni. Derimot består møbelet da av flere ulike materialer som er satt sammen. Massivt tre som er limt inngir en helt annen fornemmelse og det er nettopp den fornemmelsen vi vurderer så høyt. Dessuten får man en veldig sterk sammenføyning mellom lim og tre – en høy kvalitet uten sammenlikning. Møbler som holder lenge og som er laget for å kunne renoveres ved behov.

    Men hva er det da som utmerker Norrgavels snekkerhåndverk? Det finnes ulike typer av og måter å forholde seg til snekkerhåndverk av høy kvalitet på. Norrgavels grunnlegger og formgiver Nirvan Richter har alltid etterstrebet en nøktern tilnærming til møbler. Lik den avslappede men likevel bevisste tilnærmingen som den danske middelklassen lenge har hatt til designmøbler. Norrgavel eksellerer ikke i snekkeridetaljer, de finnes bare der for holdbarhetens og funksjonens skyld. Våre møbler er ikke laget for å skille seg ut, men heller for å smelte inn i en større sammenheng. De teknikker som Norrgavel benytter har vært i bruk innen snekkerkunsten i veldig mange år og vi er stolte over å bevare disse tradisjonelle snekkerkonstruksjonene der hver sammensetning ikke bare har sin presise funksjon, men også tilfører noe dekorativt samtidig med at tre får være tre - det vil si levende.