• Innredningstips for entreen

  Hattehyller og skohyller til entreen fra Norrgavel

  Guide – innredningstips for entreen

  Entreen blir ofte glemt til fordel for innredningsprosjekter i soverommet, stuen eller på kjøkkenet. Til tross for at det jo er i entreen at man får det første inntrykket av et hjem. Og jovisst er følelsen av å kunne åpne døren til en ren, ryddig og personlig utformet entré som et beroligende spa for sjelen. Når man vel hat utformet en innbydende entré med gjennomtenkte oppbevaringsløsninger blir det dessuten så mye enklere å holde orden på alt yttertøy, sko, paraplyer, vesker, sykkelhjelmer og alt annet. Stig på – ta inn massevis av inspirasjon og tips for en ekstraordinær entré.


  HATTEHYLLER & SKOHYLLE

  Uansett entreens størrelse er en praktisk hattehylle og skohylle som byr på smarte oppbevaringsløsninger og som samtidig gjør rommet vakrere, en nødvendighet. Velg modell med kroker, stang eller begge deler. Finn en mindre modell dersom entreen er trang eller la hvert familiemedlem få hver sin egen plass dersom rommet er stort nok til det. Sett sammen et entrémøbel som oppleves som plassbygget og som utnytter hver centimeter på så klokt som mulig.


  “Entreen er ofte det rommet som får minst oppmerksomhet til tross for at den er det første som møter en når man stiger inn i et hjem”


  Knaggrekke bjørk i entreen

  OPPHENGING & KROKER

  Å ha tilstrekkelig med opphenging og plass i entreen er avgjørende for lett å kunne holde orden. Kroklister, kroker, knotter og knottlister og -brett – navnene er mange med funksjonen den samme. Finn det uttrykket og den formen som passer best hjemme hos deg; en horisontal Kroklist gir god oversikt mens en vertikal krever mindre plass. Velg lengde etter hvor mange kroker som trengs og hvor mye plass det er til rådighet. Et minimøbel som tilfører veldig mye i all sin enkelhet.

  Tips! Forsøk å male Kroklist eller List för knoppar i samme farge som veggen. Miljøvennlig og vakker temperamaling finnes i Norrgavel-butikken.


  POSEHYLLER

  Posehylle er som skapt for entreen. Selv om dette møbelet naturligvis passer like bra på soverommet, hos barna eller i baderommet. Posehylle er et møbel som krever ytterst lite veggplass, men som samtidig rommer så mye. Siden hvert familiemedlem kan ha sin egen pose er det liksom en innebygget orden i denne hyllens design. Finnes både som horisontal og vertikal design. Kan dessuten fås i forskjellige treslag, lakk eller temperafarge for å kunne tilpasse den rommets øvrige innredning. Og selve posen kan fås i behagelig linstoff eller i reinskinn som utvikler en vakker patina med årene. Med Posehylle blir det enkelt å holde orden blant alle luer, vanter, skjerf, hundeposer og diverse annet.


  Kommoder av massivt tre til entreen

  KOMMODE & SIDEBORD

  Kommoden er en ekte hverdagshelt som hjelper til med å organisere og oppbevare smått og stort. I en smal gang kan kommoden lett få plass dersom man velger en kommode med mindre dybde. Kanskje la den bre seg ut på langs, langs en hel entrevegg i stedet? Eller heller la den ta plass på høyden dersom plassen tillater det. Velg gjerne en vegghengt variant for å gjøre det lettere å holde gulvet rent. For finnes det et rom som trenger støvsuging så ofte som entreen? Tilpass i linje med øvrig innredning for å skape en harmonisk opplevelse. Velg treslag, overflatebehandling, lakk- eller temperakulører som passer fargen på veggen og øvrig møblement. Er det heller en avlastningsflate man behøver, er et sidebord perfekt. Kanskje med en halvsirkelformet bordplate for å unngå spisse kanter i en trang entré. Eller et lite firkantet småbord med en liten skuff for nøkler og annet smått. Ekstra fint sammen med et speil med ramme i samme treslag.


  BENK & KRAKK

  En benk eller en krakk i tilslutning til skohyllen byr på en naturlig plass der man kan slå seg ned for å knytte skoene. Her kan dessuten håndveske eller handlenettet lande når man kommer innenfor døren i stedet for å havne på gulvet. Å ha en sitteplass i entreen i form av en krakk gjør det dessuten lettere å trylle frem en ekstra sitteplass ved spisebordet når man måtte trenge det. Ønsker man en mulighet for oppbevaring i forbindelse med sitteplassen er en sittebenk med romslige skuffer et klokkerent alternativ. Skap et skreddersydd entremøbel med to skuffer alternativt en lengre sittebenk med fire eller seks skuffer. Velg selv treslag, overflatebehandling, beslag og material til setet.

  Massiv sittbenk

  Massiv sittebenk i hvitoljet bjørk som har fire romslige skuffer med uttak og sete trukket med vakkert reinskinn. Her er det plass til mye forskjellig som gjerne skal være lett tilgjengelig, men som ikke gjerne skal ligge fremme – som f.eks. treningstøy, pledd til barnevognen, hansker, regnjakke, caps, solbriller, hundekobbel eller tøyposer. Og mye annet selvfølgelig.

  Pinneskammel rett

  En praktisk sitteplass når man skal knyte skoene, sette fra seg treningsbagen eller en naturlig plass for juniors legobygg på veg til forskolen. Men naturligvis også en lett tilgjengelig ekstra sitteplass når man blir mange rundt bordet. Pinneskammel rett eller Pinneskammel rund kan enkelt tilpasses øvrig innredning gjennom valg av treslag, overflatebehandling, lakk eller temperamaling.


  BELYSNING & LYSINNSLIPP

  Ofte mangler entreer vindu eller annet naturlig lysinnslipp. Et stort speil er en perfekt innredningsdetalj for å skape illusjonen av rom og som samtidig gir litt ekstra lys til rommet. Speilets ramme binder sammen innredningen og skaper en rød tråd dersom man velger samme farge eller treslag som på øvrig innredning. I entreen vil man også gjerne kunne skifte mellom funksjonsbelysning og hyggebelysning. En bordlampe på sidebordet eller kommoden sprer innbydende lys. Eller en praktisk vegglampe som gir et mykt lys kombinert med en taklampe som lyser skikkelig opp ved behov. Velg håndverksmessig tilvirkede lamper som holder både designmessig og kvalitetsmessig over tid.


  Klesskap av massivt tre til entreen

  KLESGARDEROB

  En romslig klesgarderobe passer utmerket i den litt større entreen. Se til å innred klesskapet etter dine behov – med skuffer, klesstenger, skohyller, kleshengerstang og hyller. Skap forutsetninger for en perfekt orden bak skapdørene. Stilrent, lett oversiktlig og praktisk!

  Et gedigent klesskap i massiv bjørk – en lovsang til smart oppbevaring og eksklusivt finsnekkeri.


  MATTER & AKSESSOARER

  Det første du setter føttene på når du stiger inn hos noen er dørmatten. Matten skal tåle skitne og våte sko og samtidig gi et trivelig inntrykk. En matte av behagelig naturmateriale er både fint, holdbart og praktisk. Ull er et naturmateriale som er naturlig smussavstøtende og slitesterkt. Som skapt for entreen! Dersom man heller vil ha en matte som er lett å vaske i maskin, kan en vevet ripsmatte i bomull være det rette valget. En ekstra innbydende detalj kan vel være å ha et ekstra par tøfler til gjester. Legg til praktiske aksessoarer som f.eks. skohorn i stilren design som gjerne får hengefremme og pynte opp.

  Velkommen inn!

  Entréinnredning


  Til kategori