• Guide – velg riktig spisebord

  Kjøkkenbordet eller spisestuebordet er så mye mer enn et sted for måltider. Spisebordet er et naturlig samlingssted for lekser, hjemmearbeid, samtaler, vinsmaking, spillekvelder og ulike håndverksprosjekter. Her foregår hverdagen blandet med festligheter. Et funksjonelt og slitesterkt spisebord er en klok investering – et bord som bare blir finere ettersom det samler små spor av liv, i form av en personlig og unik patina. Men hvilket bord passer best hjemme hos deg? Hvordan bør du tenke på formen på bordet? Og hvordan er det å leve med møbler i massivt tre? La deg inspirere av vår spisebordsguide og finn det perfekte bordet til ditt hjem.


  Behov og rom

  Start med å liste opp hvilke behov og ønsker du har og hvordan forutsetningene ser ut. Har du ofte gjester hjemme kan for eksempel et bord med ileggsplater være uvurderlig. Er rommet langsmalt eller firkantet? Avhengig av hvordan rommet ser ut der bordet skal stå, kan det være lurt å velge en form på spisebordet som optimerer plassen. Hvilken tresort liker du best og hva fungerer best sammen med annen innredning?


  Bordets form

  Velg mellom et spisebord med behagelig avrundede former og med ileggsplater, eller et skikkelig bredt kjøkkenbord til det store allrommet eller spisestuen. Et rundt søylespisebord, hvor bordplaten hviler på en søyle i midten, føles luftig og passer spesielt godt hvis du har liten plass. For ekstra fleksibilitet kan det hende du ønsker et tradisjonelt rundt bord som kan gjøres mye større når det er mange middagsgjester.

  Godt å vite!

  Når du skal måle hvor stor plass et bord tar, er det viktig å huske på at stolene øker omkretsen på spisebordet. Det er beregnet at hver stol bygger opptil ca. 20 cm når stolene trekkes inn.


  Runde spisebord

  Runde spisebord skaper en inkluderende atmosfære rundt bordet fordi ingen havner langt unna i den ene enden. I tillegg fungerer som regel runde kjøkkenbord utmerket på det litt mindre kjøkkenet. Med et rundt spisebord er det enkelt å møblere rommet med bordet i sentrum.

  pelarmatbord-bjork-guide

  Pilarspisebord


  runt-matbord-guide

  Rundt spisebord


  Rektangulære spisebord

  Rektangulært formede spisebord kan ha en sjenerøs bredde og er perfekt for romslige spiseplasser, men også være smale i bredden og fungere som et deilig langbord i det lange, smale rommet – hvorfor ikke plassere mer enn ett bord på langs? Velg bord med eller uten ilegg avhengig av dine ønsker og bruksområder. En klassisk form som inviterer til herlige stunder rundt bordet.

  brett-matbord-guide

  Bredt spisebord


  bord-med-utdrag-guide

  Bord med uttrekk


  matbord-guide

  Spisebord


  multi-o-bord-bank-stol-norrgavel

  Multi-O bord


  Materialer og overflatebehandling