• Tännäskröket – unike fjellhytter innredet med Norrgavel

  Tre kilometer utenfor den vakre lille fjellbygda Tännäs ligger Tännäskröket – "et eget sted på fjellet". I Tännäskröket bor du midt blant de fantastiske Funäsfjellene, cirka 1,5 mil fra tettstedet Funäsdalen, med skibakker rett utenfor stuedøren og villmarken med Rogens Naturreservat rundt hjørnet. Et skieldorado med bakker beskyttet mot vind, de fleste i sørhellingen. Den lengste bakken er hele 1900 meter.

  Soffa 100 med trekk Laxfjäll grå, Länstol med løst sete i lakkfarge.

  Pinnstol i lakkfarge.

  Hos Tännäskröket tilbys boformer som passer alle selskap – nybygde velutrustede hytter eller leiligheter som alle er innredet med inspirasjon fra naturen og de omkringliggende fjellene. Her kan man synke hen i en Norrgavel-sofa og nyte peisbålets skinn eller kose seg med en god bok i en Länstol fra Norrgavel etter en lang dag på vidda eller i skibakkene. Eller samles rundt et varmende måltid ved et spisebord med tilhørende stoler signer Norrgavel. En gjennomtenkt og holdbar innredning som ånder respekt for naturen.

  Uansett om du velger hytte eller leilighet har du alltid kort vei til alle aktiviteter og muligheter som Funäsdalen og Funäsfjellene har å tilby. Tännäskröket er den svenske fjellverdenens doldis som henvender seg til de som lengter etter en hyggelig og unik fjellferie.

  I en samtale med Jenny Callenholt – Tännäskrökets daglige leder og deleier – forteller hun blant annet om hvordan ideen til Tännäskröket kom til, hvorfor de valgte å innrede med Norrgavel og hvordan det fungerer med Norrgavel-møbler i et miljø som dette.

  Hvordan ble ideen til Tännäskröket født?
            – Vi tilbragte mye tid i Funäsfjellene i min oppvekst. Tännäskröket var et populært skianlegg allerede fra 60-som i sin storhetstid på 80-tallet ble besøkt av Ingemar Stenmark. Han kjørte storslalåm på den populære nordhellingen der de lokale skientusiastene var først på plass etter snøfall for å stå off pist i de fantastiske bakkene. Men det var ingen muligheter for innkvartering der, så da vår familie som har lenge har drevet entreprenørvirksomhet kjøpte anlegget for mer enn ti år siden bestemt vi oss for å utvide det med flere heiser, ny restaurant samt vakre hytter og leiligheter.

  Hvor mange hytter/leiligheter har dere som er innredet med Norrgavel?
            – Alle hyttene våre er innredet med Norrgavels møbler. Det gjelder også de fleste privateide hyttene i området.

  Hvordan hadde det seg at dere valgte å innrede Tännäskrökets fjellhytter med møbler fra Norrgavel?
            – Da vi bestemte oss for å innrede med Norrgavel kjentes det som en selvfølge. Norrgavel er et foretak med grunnverdier som tilsvarer våre. De fantastiske verdiene som omgivelsene tilfører Tännäskröket er en sterkt bidragene årsak til at våre gjester velger nettopp oss – og da kjennes det som en selvfølge at disse verdiene følger en helt inn i husene. Designet passer dessuten veldig bra inn i fjellmiljøet og med tanke på at innredningen blir utsatt for stor belastning i utleiehytter, valgte vi møbler som slites og eldes vakkert.

  Hvordan synes du at det påvirker opplevelsen å ha møbler som er laget av kretsløpstilpassede materialer?
            – Helheten gir opplevelsen; møblene, formspråket, den taktile opplevelsen av materialet, den naturnære tonen i fargene. Det er en følelse av trivsel og harmoni. Våre huskjøpere investerer ofte i en fjellhytte hos oss ikke bare for seg selv, men også for kommende generasjoner. Da kjennes det fint at innredningen kan være med på den reisen, fra barnas første skiferie til de blir voksne og kommer hit med egne barn.

  Hva synes gjestene deres om å bo i dette miljøet?
            – Det har blitt som en signatur for oss at vi leier ut hytter som er innredet med Norrgavels møbler så når vi leier ut hytter som ikke er det må det fremgå tydelig siden gjestene våre har begynt å forvente seg Norrgavel-innredning og reagerer om det ikke finnes.

  Hvordan fungerer det med holdbarhet og vedlikehold av Norrgavels møbler i et hotell-/utleiemiljø der de utsettes for stor slitasje?
            – Vi har opplevd forholdsvis lite slitasje på møblene og den slitasjen som oppstår oppleves mest som vakker patina. Antakelig er gjestene våre mer forsiktige med møblene ettersom det finnes både omtanke og omsorg i innredningen. Innslag av Norrgavel forekommer også i restaurant Àrran - som betyr ild på samisk - og som er anleggets hjerte. Der samles gjestene for å varme seg mellom slagene med kaffe og kake eller for å nyte à la carte-menyen basert på områdets lokale råvarer.

  Besøk Tännäskrökets hjemmeside for mer informasjon.

  Länstol, Matta Plain, Soffbord Ø100.

  Pinnstol & Multi-O bord.

  Fjellstue innredet med inspirasjon fra naturen.

  Kroklist i massiv bjørk

  Liten kub i massiv bjørk.

  Soffa 100 med trekk laxfjäll grå.

  Länstol i ask, Soffbord Ø100, Pendel Ellips.

  Pinnstol & Multi-O bord.

  Fotograf & styling: Åsa Gramén @killingyourdarlings