Møbeltekstiler & trekk

Vi forsøker alltid å finne de beste og mest miljøvennlige alternativene når vi leter etter tekstiler til møblene våre. Derfor velger vi å jobbe med naturmaterialer. Det er viktig at våre tekstiler har en lang levetid. Derfor tillater vi innimellom innblanding av kunstfiber for å øke stoffets slitestyrke og dermed også dets holdbarhet.

Selvfølgelig følger vi EU’s kjemikalielovgivning REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and restriction of Chemicals).

Stoffprøver

De fleste av våre møbeltekstiler kan bestilles som stoffprøve. Da kan du enkelt sammenlikne og matche farger med øvrig fargesetting i rommet, oppleve struktur og fornemmelse – og fundere i ro og mak. Beslutninger blir så mye bedre begrunnet og gjennomtenkt på den måten. Holdbart & vakkert!

Martindale

Martindale er et mål på hvor sterkt et stoff er med tanke på slitasje. Jo høyere verdi, desto slitesterkere er tekstilen. Anbefalingen for møbler i hjemmemiljø med normal bruksintensitet er 20 000 martindale.

Lysekthet

Lysekthet beskriver hvor bra et stoff beholder fargen når det utsettes for lys. Skalaen går fra en til åtte der åtte er beste resultat (6-8 er fremfor alt for utendørsmiljø). Alle stoffer blekes av sollys, spesielt ublekte (ufargede) stoffer. Beskytt derfor møbler mot direkte sollys ved f.eks. å dekke dem med et hvitt laken eller ved å trekke ned persienner dersom du er bortreist over lengre tid.

Det kan forekomme nyanseforskjeller som følge av ulike fargebad og veving. Tenk på det ved komplettering av møbler i samme tekstil. Tenk også på at bilder ikke alltid gjengir produktenes virkelige utseende helt nøyaktig. Skjerminnstillinger og fargegjengivelse påvirker dette.

Tygprover

De flesta av våra möbeltextilier går att beställa som tygprov. Då kan du enkelt jämföra och matcha kulör med övrig färgsättning i rummet, uppleva struktur och känsla – och fundera i lugn och ro.
Beslutet blir så mycket mer välgrundat och genomtänkt då. Hållbart & vackert!

Ull

Ull

Laxfjäll

100 ull

Lin

Florian Chenille

Linne Chelsea

Linne Belgisk

Linne Flandern

Linne Italiensk

Snakeshead

Skinn

Saueskinn

Storfeskinn Dunes

Läder från Tärnsjö

Reinskinn

Hampamøbeltrekk

Hampa