Dufter og smaker er sterkt forbundet med ulike høytider og stemninger. Hvorfor ikke prøve å få frem julestemningen med en nyskapende kake? Et julebananbrød som minner litt om myke pepperkaker - men uten gluten, laktose og raffinert sukker. Perfekt til kaffepausen eller som mellommåltid.
Ingredienser:
3 modne bananer
3 st egg
3 dl mandelmel
1 dl bokhvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kanel
1,5 ts malt ingefær
1,5 ts malt kryddernellik
1 ts kardemommekjerner, malt
Ev. kokosflak og kokosolje til bakebolle
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175 grader (eller 160 grader for varmluftsovn).
2. Mal kardemommekjernene. Bland deretter alle de tørre ingrediensene i en bolle.
3. Pisk eggene til du har en luftig røre. Bland inn de tørre ingrediensene
4. Mos bananene grovt og bland dem inn i røren.
5. Legg et stykke bakepapir i en ildfast form (ca. 25 cm lang og 10 cm bred). Alternativt kan du smøre formen med kokosolje og strø med et jevnt lag kokosflak.
6. Hell røren i formen, pynt gjerne med skiver av 1⁄2 banan.
7. Stek midt i ovnen i ca 35-40 minutter.
TIPS
Velg gjerne økologiske ingredienser til hele oppskriften
Last ned og lagre oppskriften her!