• Oppskrift - Bananbrød

    PB_NORRGAVEL_JUL_2024_-159

    DUFTEN AV JUL

    Dufter og smaker er sterkt forbundet med ulike høytider og stemninger. Hvorfor ikke prøve å få frem julestemningen med en nyskapende kake? Et julebananbrød som minner litt om myke pepperkaker - men uten gluten, laktose og raffinert sukker. Perfekt til kaffepausen eller som mellommåltid. 

    Ingredienser:

    3 modne bananer
    3 st egg
    3 dl mandelmel
    1 dl bokhvetemel
    2 ts bakepulver
    2 ts kanel
    1,5 ts malt ingefær
    1,5 ts malt kryddernellik
    1 ts kardemommekjerner, malt
    Ev. kokosflak og kokosolje til bakebolle

    Slik gjør du:

    1. Sett ovnen på 175 grader (eller 160 grader for varmluftsovn).
    2. Mal kardemommekjernene. Bland deretter alle de tørre ingrediensene i en bolle.
    3. Pisk eggene til du har en luftig røre. Bland inn de tørre ingrediensene
    4. Mos bananene grovt og bland dem inn i røren.
    5. Legg et stykke bakepapir i en ildfast form (ca. 25 cm lang og 10 cm bred). Alternativt kan du smøre formen med kokosolje og strø med et jevnt lag kokosflak.
    6. Hell røren i formen, pynt gjerne med skiver av 1⁄2 banan.
    7. Stek midt i ovnen i ca 35-40 minutter.

    TIPS

    Velg gjerne økologiske ingredienser til hele oppskriften

    Last ned og lagre oppskriften her!