• Møbeltekstiler

    mobelserier-kiltapp

    Vi forsøker alltid å finne de beste og mest miljøvennlige alternativene når vi leter etter tekstiler til møblene våre. Derfor velger vi å jobbe med naturmaterialer. Det er viktig at våre tekstiler har en lang levetid. Derfor tillater vi innimellom innblanding av kunstfiber for å øke stoffets slitestyrke og dermed også dets holdbarhet. Selvfølgelig følger vi EU’s kjemikalielovgivning REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and restriction of Chemicals).

    STOFFPRØVER

    De fleste av våre møbeltekstiler kan bestilles som stoffprøve. Da kan du enkelt sammenlikne og matche farger med øvrig fargesetting i rommet, oppleve struktur og fornemmelse – og fundere i ro og mak. Beslutninger blir så mye bedre begrunnet og gjennomtenkt på den måten. Holdbart & vakkert!

    Martindale

    Martindale er et mål på hvor sterkt et stoff er med tanke på slitasje. Jo høyere verdi, desto slitesterkere er tekstilen. Anbefalingen for møbler i hjemmemiljø med normal bruksintensitet er 20 000 martindale.

    LYSEKTHET

    Lysekthet beskriver hvor bra et stoff beholder fargen når det utsettes for lys. Skalaen går fra en til åtte der åtte er beste resultat (6-8 er fremfor alt for utendørsmiljø). Alle stoffer blekes av sollys, spesielt ublekte (ufargede) stoffer. Beskytt derfor møbler mot direkte sollys ved f.eks. å dekke dem med et hvitt laken eller ved å trekke ned persienner dersom du er bortreist over lengre tid.

    Det kan forekomme nyanseforskjeller som følge av ulike fargebad og veving. Tenk på det ved komplettering av møbler i samme tekstil. Tenk også på at bilder ikke alltid gjengir produktenes virkelige utseende helt nøyaktig. Skjerminnstillinger og fargegjengivelse påvirker dette.

    Allmenne råd for møbeltekstiler

    Det er ikke bare slitestyrken som avgjør hvor lenge et møbelstoff holder. Med riktig behandling kan selv stoffer med lavere slitestyrke holde i mange år. Hvordan møbelet brukes påvirker selvfølgelig også livslengden. All naturfiber er unik i sin oppbygning og reagerer forskjellig på bruk og vask. Vi bruker aldri brannhemmende eller flekkavstøtende midler, ei heller formaldehyd (behandling mot skrukker).

    » Beskytt møbelet mot direkte sollys eller sterke lyskilder.
    » Med jevne mellomrom bør tekstilkledd møbler settes ut for lufting – tekstiler har godt av utendørsfukten.
    » Støvsug møbeltekstiler ved behov, men ta alltid ut putene først for å unngå at fjær kryper ut gjennom bomullsdomestikken.
    » Fjern flekker med en gang. Ikke gni, men sug flekken opp med en hvit klut. Flekkfjerningsmiddel bør bare brukes etter at det er testet ut på en mindre synlig del av stoffet. Gallesåpe anbefales i første rekke.
    » Løse puter i møbler medfører gjerne en viss bevegelse – iblant blir man nødt til å rette til tekstilfutteral som vrir seg.
    » Trekk som er avtagbare og vaskbare skal vaskes i henhold til anvisningen på vaskelappen. Enkelte trekk av lin kan vaskes i 30 grader, men for å unngå kryping og at stoffet «brekker» (det oppstår lett i vanlige vaskemaskiner på grunn av små vasketromler) anbefaler vi generelt rens av våre tekstiltrekk.
    » Stryk møbeltekstiler på middels temperatur, gjerne på bak-/innside. Lettest med dampstrykejern. Unngå tørketrommel.

    Kunstfiber/syntetisk fiber