• Tilvirkning & materialer

  Tilvirkning

  Helt siden starten i 1993 har Norrgavel konsekvent valgt å produsere møbler av rene naturmaterialer som skapes ved hjelp av fotosyntesen. Fotosyntesen er det kretsløpet der planter og levende organismer utnytter energien fra sollyset.


  De ubehandlede møblene overflatebehandles, males og monteres på stedet i produksjonslokalene i Lammhult, der også den endelige kvalitetskontrollen utføres. De aller fleste av Norrgavels møbler produseres av utvalgte møbelsnekkerier i Småland, Skåne og Baltikum. Det gir korte transporter og mindre miljøbelastning. Snekkerne står for stor profesjonalitet og erfaring, ofte fra flere generasjoner tilbake. Det kreves solid håndverkskunnskap, for selv med de beste og mest moderne maskinene må enkelte elementer gjøres for hånd. Å begynne å produsere et nytt produkt for Norrgavel er en langsiktig forpliktelse basert på gjensidig tillit. Kvalitetsfølelse, yrkesstolthet og nøyaktighet er avgjørende faktorer ved valg av nytt snekkerarbeid.

  Valgmulighetene er uendelige med Norrgavels møbler. Tanken er at hver enkelt kunde skal få muligheten til å være medskaper av sine personlig utformede møbler, slik at de matcher spesifikke ønsker og behov. Den kundestyrte produksjonen gjør at Norrgavels-møblene vanligvis har en leveringstid på 1-12 uker.

  Materialer

  Hos Norrgavel bruker vi naturlige materialer. Naturmaterialer betyr at materialene kommer fra naturen, planter eller dyr. Vi velger hovedsakelig naturmaterialer som inngår i kortere kretsløp, over jordskorpen - materialer som binder karbondioksid (CO₂). Siden vi har valgt å jobbe med rene og sunne naturmaterialer, vil møblene eldes vakkert og bidra til et harmonisk innemiljø. Med en iboende respekt for naturens kretsløp.

  trad-detalj


  Norrgavel bruker hovedsakelig skandinaviske tresorter som bjørk, eik og bøk. Vi holder oss hovedsakelig til heltre fordi dette er bruksmøbler som skal tåle slitasje gjennom generasjoner. Som møbelstoff bruker vi alt fra hestehår og kroll, til naturgummi og sjøfuglfjær. Tekstilene våre er for det meste laget av lin, ull og bomull. Taktile og behagelige materialer som har egenskaper som ligner på vår egen syklus - fødsel, pust, hud, aldring....  

  Med et ønske om autentisitet og ærlighet ønsker vi også at materialene skal være det de ser ut til å være.

  Bjørk

  Eik

  Bøk

  STOPNINGSMATERIALER

  Betong