NORRGAVEL PRESENTERER SEG
Norrgavels møbler ble vist for første gang på boligmessen Bo93 i Karlskrona. Nirvan Richter innredet en hel leilighet med prototypemøbler, og allerede der fantes mange av de møblene som i dag regnes som Norrgavels "klassikere"; lenestolen, tresofaen, salongbordet og det første skapet. Ti år senere skulle sistnevnte videreutvikles til Norrgavels oppbevaringsserie med skap, vitrineskap og garderobeskap.
Leiligheten på Bo93 fikk stor oppmerksomhet fra både publikum og media. Innredningen ble ansett for å utstråle både livlighet og en følelse av hjemlighet, vennlighet og omsorg. Den overveldende positive responsen ga mot til å gå videre og begynne å investere for alvor.
VIRKSOMHETEN VOKSER
Etter messen startet virksomheten for alvor. Siden tre skulle være hovedmaterialet i Norrgavels møbler, henvendte Nirvan og Maria seg til en rekke snekkere i Småland som kunne bidra til å realisere bedriftens ambisjoner. Helt fra starten gjennomsyret den økologiske tanken bedriften, og det ble lagt vekt på at produksjonen skulle være økologisk korrekt i alle diskusjoner med leverandørene.
Ikke alle kunne eller ville leve opp til disse kravene, og Maria Månsson, som i 1993-1994 brukte mye tid på å bygge opp et nettverk av leverandører, ble av og til møtt med litt overbærende kommentarer om at Norrgavel tenkte på en måte som andre sluttet med på 1950-tallet. De burde innordne seg og forenkle produksjonen for å få ned prisen.
Men det nye selskapet var ikke interessert i kortsiktige forenklinger og kvalitetsforringelse, men hevdet i stedet at Norrgavels møbler var rimeligere enn lavprisselskapenes - når det gjaldt levetid. Dette var en holdning som ville lønne seg i det lange løp.
Utfordringen var også å finne leverandører som kunne akseptere visse gamle teknikker med manuelle elementer i en i stor grad maskinbasert produksjon. Prisen var også en faktor i valget av teknikker og leverandører: en lav pris ville aldri være mulig med de ambisjonene som fantes, men kostnadene måtte være rimelige for å gjøre møblene tilgjengelige for et bredere publikum.