• Easy Chair, eik brun olje med møbeltrekk "Linen Italian unbleached".

    Easy Chair ble lansert i 2016, men har allerede blitt en moderne designklassiker - et av Norrgaves mest elskede møbler. En tidløs lenestol med et asketisk uttrykk, der håndverket bak og sittekomforten er ren perfeksjon. Realiseringen av Easy Chair tok flere år med skisser, prototyper og finjusteringer. Inspirasjonen til Easy Chair fant Norrgavels grunnlegger og designer Nirvan Richter i Japan.

    "Arbeidsnavnet på stolen jeg lengtet etter ble Zazen - sittende meditasjon."

    "Å sitte på gulvet i japanske hus er en spesiell opplevelse. Ingen stol, mer som i naturen, med den raffinerte enkelheten - zen. En perfekt setevinkel på en vakker treramme, en sadelrem i lin som støtter en sittepute laget av svanehale og en ryggpute laget av sjøfuglfjær. Den ser asketisk ut, men er behagelig å sitte i. Du sitter ikke i en stol, men i rommet, som om du svever fritt i luften. Det er spesielt vakkert å plassere to ved siden av hverandre. Mange av Norrgavels møbler har generiske navn, men hva er dette? Mer enn en stol, men Fåtölj er altfor polstret... så vi tok engelsk til hjelp, og det ble Easy Chair."

    Nirvan Richter, designer

    Skissen av det tradisjonelle japanske huset er signert av Nirvan Richter. I likhet med disse japanske husene er konstruksjonen av Easy Chair bevisst nedstrippet og synlig.

    En tidlig skisse eller forløper, datert april 2013, til det som ble Easy Chair. Bildet er hentet fra en av designeren Nirvan Richters mange skissebøker.

    I motsetning til vestlige hus, som ofte er vakrest før strukturen "pyntes opp" med kledning og overflatebehandling, er strukturen i det tradisjonelle japanske huset alltid synlig. Det bærende rammeverket er et skjelett som hele rominnredningen hviler på; mellom trestolpene er det fusuma (skyvedører av rispapir) og shoji (romdelere), og gulvet er dekket av tatami (risstråmatter). Man sitter eller ligger direkte på gulvet med en tynn polstret pute eller madrass som underlag.

    Visjonen bak Easy Chair er basert på lignende ideer. Rammen i massivt eiketre er grafisk tydelig - en enkel setevinkel som støttes foran av to vertikale ben, mens setets ramme fortsetter bakover for å møte de bakre bena i et stabilt fagverk - en avkledd og alltid synlig konstruksjon, akkurat som det japanske huset.

    Det sies at all interiørdesign handler om å skape en balanse mellom åpenhet og lukkethet. Det japanske huset puster av åpenhet, mens vestlige interiører ofte har en tendens til å være mer lukkede. En lignende dynamikk finnes i selve sitteplassen; man sitter på en stol, men i en lenestol - og Easy Chair befinner seg et sted midt imellom.

    En skisse med tilhørende notater fra designeren Nirvan Richters skissebok - datert 26/3 2014. Ryggens rammeverk med de repeterende treribbene er meislet og finjustert to år før den faktiske lanseringen av Easy Chair.

    Et trenet øye og en bevisst berøring avslører ytterligere kvaliteter i møtet mellom materialer, profiler og komposisjoner. Ryggens ramme er fylt med repeterende treribber som med samme rytme går over i setets ramme med den flytende sadelstroppen; bredden på ribbene tilsvarer den brede sadelstroppen, og avstanden mellom dem tilsvarer den smalere. Det ublekede linet på setet står i kontrast til eikestellet på samme måte som tatamimattene i japanske hus, og komforten forsterkes av enkle tilføyelser i form av en myk sittepute og en behagelig ryggpute.

    Legg til en passende Easy Fotpall for ekstra avslappende stunder.

    Ryggens rammeverk er fylt med repeterende trelister som med identisk rytme smelter sammen med setets rammeverk og det flytende beltet.

    Mange av Norrgavels møbler har generiske navn, men hva er dette? Det er mer enn en stol, men Armchair er altfor polstret... så vi tok engelsk til hjelp, og det ble Easy Chair.

    "I sin klassiske arkaiske form passer dette lille smykket også alene eller sammen med de fleste andre møbler."

    "Google Thebes Stool og se hvor inspirasjonen til Easy Footstool kommer fra. Da jeg var tenåring, fikk jeg et postkort fra Victoria and Albert Museum i London av foreldrene mine, og det har fulgt meg siden. Tusenvis av år... snakk om tidløst! Dimensjonene og formen er hentet fra Easy Chair, som er en lenestol til å "sitte" i, men det er fint å kunne hvile et par slitne ben."

    Nirvan Richter, designer

    Velg finish og møbeltrekk for å gjøre din Easy Chair personlig..

    Visste du at?

    » Arbeidsnavnet på Easy Chair var lenge "Zazen" - som betyr sittende meditasjon.

    » Lenestolen er laget av rene og komfortable naturmaterialer - massiv eik, sadel i lin og pute fylt med sjøfuglfjær. Seteputen er også laget av gummigel, ullfilt og har et trekk i bomull.

    » Rammen i massiv eik er overflatebehandlet med olje eller pigmentert olje (hvitolje, brunolje). Den brune oljefinishen gir treverket et dypt og karismatisk utseende - et miljøvennlig alternativ til mørke, tropiske tresorter.

    » Easy Chair er tilgjengelig med trekk i vegetabilsk garvet kuskinn fra Tärnsjö garveri, kromfritt garvet kuskinn fra danske Sørensen eller avslappet og eksklusivt trekk i 100 % lin - "Linn Flandern" eller vaskbart "Linen Italian unbleached".

    » Det har vært etterspurt armlener på Easy Chair, men designeren Nirvan Richter mener at det bør være en vanlig lenestol. "Easy Chair kjennetegnes av sin åpenhet mot rommet, noe som går tapt hvis man lukker sittegruppen med armlener på siden.

    » Det finnes en matchende fotskammel til Easy Chair – Easy Fotpall.

    » I 2019 ble Easy-familien utvidet med Easy Dagbädd.

    » Easy Chair er et av de mest populære møblene i Norrgavels sortiment og holder en stabil topp 3-plassering.

    » Alle Norrgavels møbler tegnes for hånd den dag i dag. Selskapets grunnlegger og designer, Nirvan Richter, lager både møbelskisser og skisser av hvordan butikkinnredningen skal se ut for hånd. Skissene lager han i vakre notatbøker som vanligvis oppbevares i en safe. Der ligger det en solid møbelhistorie i form av nesten 40 fullstendig kommenterte skissebøker med møbeldesign fra tre tiår.

    » Nirvan Richters skissebøker er kjøpt i en nøye utvalgt papirhandel i Gamla Stan i Stockholm (Studio Barbara Bunke). Håndlagde skissebøker med omslag kledd i Norrgavels møbeltekstil.