Ulltepper

kategoribild-naturmattor

Tepper av naturfiber skaper varme og hyggelige hjem. De er ikke bare behagelige å gå på, men også uten sammenlikning vakre og slitesterke. Ull er en naturfiber som fremstilles av pels fra dyr, som oftest fra tamsau. Den tekstile råvaren spinnes til garn eller tråd som deretter brukes til å veve disse fantastiske teppene – ofte på linvarp.

Våre håndvevde gulvtepper av ull holder høyeste kvalitet og takket være ullens egenskaper er ulltepper veldig motstandsdyktige mot smuss og flekker. Ullen er naturlig fet. Det innebærer at eventuelt smuss og væsker ikke trenger inn, men kan enkelt tørkes bort. Ull er et svært holdbart og behagelig materiale – kvalitet som holder år etter år.

Uavhengig av hvor teppet skal ligge, om det skal stå møbler på det eller om den for eksempel skal ligge i entreen, så finner du mange ulike varianter å velge mellom hos oss. Tepper som er glattvevde uten lugg er ekstra velegnet ved spiseplassen ettersom stoler står stødigere og enkelt kan trekkes inn og ut. Om man leter etter en koselig matte til sofagruppen i stuen, kan en mykere variant med mer struktur passe bedre. Ensfarget eller mønstret? Hos oss finner du drømmeteppet!

Du finner enda flere tepper i butikken vår! Der finner du et stort utvalg av tepper i ull fra Kateha, naturtepper som kan bestilles etter spesialmål med kantbånd og langettering. Dessuten har vi unike kelim-tepper og mye mer.