• Møbeltekstiler & trekk

  Vi forsøker alltid å finne de beste og mest miljøvennlige alternativene når vi leter etter tekstiler til møblene våre. Derfor velger vi å jobbe med naturmaterialer. Det er viktig at våre tekstiler har en lang levetid. Derfor tillater vi innimellom innblanding av kunstfiber for å øke stoffets slitestyrke og dermed også dets holdbarhet.

  Selvfølgelig følger vi EU’s kjemikalielovgivning REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and restriction of Chemicals).

  Stoffprøver

  De fleste av våre møbeltekstiler kan bestilles som stoffprøve. Da kan du enkelt sammenlikne og matche farger med øvrig fargesetting i rommet, oppleve struktur og fornemmelse – og fundere i ro og mak. Beslutninger blir så mye bedre begrunnet og gjennomtenkt på den måten. Holdbart & vakkert!

  Martindale

  Martindale er et mål på hvor sterkt et stoff er med tanke på slitasje. Jo høyere verdi, desto slitesterkere er tekstilen. Anbefalingen for møbler i hjemmemiljø med normal bruksintensitet er 20 000 martindale.

  Lysekthet

  Lysekthet beskriver hvor bra et stoff beholder fargen når det utsettes for lys. Skalaen går fra en til åtte der åtte er beste resultat (6-8 er fremfor alt for utendørsmiljø). Alle stoffer blekes av sollys, spesielt ublekte (ufargede) stoffer. Beskytt derfor møbler mot direkte sollys ved f.eks. å dekke dem med et hvitt laken eller ved å trekke ned persienner dersom du er bortreist over lengre tid.

  Det kan forekomme nyanseforskjeller som følge av ulike fargebad og veving. Tenk på det ved komplettering av møbler i samme tekstil. Tenk også på at bilder ikke alltid gjengir produktenes virkelige utseende helt nøyaktig. Skjerminnstillinger og fargegjengivelse påvirker dette.

  Tygprover

  De flesta av våra möbeltextilier går att beställa som tygprov. Då kan du enkelt jämföra och matcha kulör med övrig färgsättning i rummet, uppleva struktur och känsla – och fundera i lugn och ro.
  Beslutet blir så mycket mer välgrundat och genomtänkt då. Hållbart & vackert!

  Ull

  Ull

  Laxfjäll

  100 ull

  Lin

  Florian Chenille

  Linne Chelsea

  Linne Belgisk

  Linne Flandern

  Linne Italiensk

  Snakeshead

  Skinn

  Saueskinn

  Storfeskinn Dunes

  Läder från Tärnsjö

  Reinskinn

  Hampamøbeltrekk

  Hampa