Alvhem & Norrgavel presenterer: Urbant Pusterom

Norrgavel-Alvhem

Fotograf: Fredrik J Karlsson

Norrgavel-butikken i Gøteborg fikk det ærefulle oppdraget å innrede og style en leilighet for eiendomsmeglerfirmaet Alvhem. Leiligheten døptes passende nok til "Urbant pusterom". Her fikk Norrgavels tidløse møbler virkelig komme til sin rett i en omsorgsfullt renovert leilighet i den vakre bygården fra 1875. Et fantastisk inspirerende og morsomt prosjekt som ble satt stor pris på.

Alvhem forteller:

I den vakre bygården Köpmansgatan 2, fra 1875 har vi på Alvhem sammen med Norrgavel skapt en bolig som vi har valgt å kalle "Urbant pusterom". Her møtes Norrgavels tidløse møbler med en omsorgsfull oppussing der leilighetens sjel er hentet frem fra mange lag av gammel tapet og maling som flasset.

Tidløst og holdbart har vært våre ledetråder mens oppussingen har skredet frem. Vårt ønske er at de høye vinduene, de massive plankegulvene i hvitpigmentert eik og den vakre og levende eggoljetemperaen som dekker veggene, skal gi opplevelsen av et hjem som er funksjonelt, fint å se på og fremfor alt å leve i.

Kjøkkenet som kommer fra Nordiska Kök er helt uten håndtak eller knotter for å kunne smelte inn i den åpne planløsningen og oppleves mer som et møbel enn et kjøkken. Her forenes hvitpigmenterte skapdører i ask med en benkeplate i kalkstein. I stedet for overskap har man valgt Norrgavels hyller med rundet konsoll i eik.

Träsoffa (her i fargen Bordeaux) er rommets smykke og en av Norrgavels mest klassiske møbler. Länstolsom Norrgavels grunnlegger Nirvan Richter tegnet allerede i 1992 finnes også med blant møblementet.

Veggene er malt i Norrgavels egne kulører og i det kombinerte kjøkkenet og stuen heter den 9-611.

Soverommet kjennes kjølig i og med den gråblå veggfargen med nummer K2. I tillegg til den lave sengen og nattbordene er rommet møblert med klesskapet som har inngått i Norrgavels sortiment siden starten i 1993 og som fikk en oppdatering for tre år siden.

I den store entreen er det plass både til å henge av seg ytterklær og til møblering. Veggfargen er den samme som i kjøkkenet og stuen og på den ene veggen sitter sparringhyllen som kan modifiseres i det uendelige.


Inspireres av innredningen: