Høstens nye og nygamle møbelkulører

Stolar från Norrgavel i vattenbaserad lack

Da høsten 2020 nærmet seg oppstod det en sterk lengsel etter å komplettere med noen varme og organiske toner – og nå er de endelig her! Tre helt nye møbelkulører og to nygamle favoritter.

Norrgavels grunnlegger og formgiver forklarer tanken bak høstens nye fargevalg.

– Enkelte farger kan virke ganske uanselige i seg selv, kanskje ikke noe man spontant skulle velge om man ser dem hver for seg. Ikke desto mindre er de kjempeviktige for at helheten i innredningen skal kjennes levende. Jeg pleier å kalle dem «ikke-kulører» - aksentfargenes og fargeklikkenes motsetning. Disse ikke-kulører er rikt representert i naturen og man må ta inn helheten og sammenhengen for å forstå deres storhet.

Høsten 2020 er det hele tolv møbelkulører å velge mellom både i eggoljetempera og i lakk. Blant disse finner du de tre nye temperafargene og de to nye lakkfargene. Samtlige kulører er nøye utvalgt for at de enkelt og vakkert skal kunne la seg kombinere. En morsom detalj og historisk kuriositet er at tallet som etterfølger hver farges navn er det året fargen ble introdusert som møbelkulør hos Norrgavel.

Eggoljetempera – Ny kulør & velkommen tilbake!

Helt siden Norrgavel ble startet har vi malt møbler med eggoljetempera ettersom det er den mest økologiske malingen vi har funnet. Den er helt kretsløpstilpasset. Ikke tilsatt noen miljøfarlige stoffer.

Eggoljetempera inneholder: økologiske egg*, linolje, vann og jord- og mineralpigmenter, konserveringsmiddel (godkjent for matvarer) samt sikkativ (tørkemiddel). *Eggene som benyttes er overskuddsegg fra dagligvarehandelen.

Länstol med løs sittepute malt i den nygamle fargen Beige 94.

Pinnstol malt med eggoljetempera Grågrøn 93.

Massiv skap og Pinnstol i kuløren Grågrøn 93.

Kuløren Tegel 20 malt på Länstol med løs sittepute.

Grågrøn 93

En behagelig varm klassiker som var med allerede fra begynnelsen. Grågrøn 93 ble introdusert i 1993 og ble raskt en populær temperafarge på blant annet Träsoffa og Länstol. Nå hilser vi denne herlige myke og organiske fargen velkommen tilbake i sortimentet vårt.

Beige 94

Endelig er Beige 94 tilbake blant våra møbelkulører! Den ble introdusert i vårt sortiment i 1994 og er SÅ etterlengtet og velkommen tilbake. Beige 94 ble opprinnelig fremstilt for å passe ekstra bra til ubleket lin. Denne milde fargen kan ved første øyekast minne veldig om Ljusgrå 98, men avhengig av hvordan lyset faller så oppleves de to helt forskjellig. Hver temperafarge har individuelle egenskaper avhengig av hvilke jordpigmenter som inngår, kombinasjonen i Beige 98 har gitt den veldig fine egenskaper.

Tegel 20

En myk, varm farge som har en sterk karakter, men som likevel smelter inn i rommets fargepalett med en ydmyk selvfølgelighet. Den forsterker terrakottafargen i f.eks. blomsterkrukker og mursteinsvegger og det er grunnen til at vi i mange år har brukt den som veggfarge. Som møbelkulør er den imidlertid helt ny og lanseres høsten 2020.

Nye kulører – Vannbasert lakk

Siden noen år tilbake finnes det vannbasert lakkmaling som består strengere miljøkriterier slik at vi på Norrgavel også kan tilby lakkerte møbler. En lakkert overflate gir et mer modernistisk uttrykk sammenliknet med eggoljetempera og det kan passe bedre på enkelte møbler. Den lakkerte overflaten er halvmatt – Norrgavels lakk har glansgrad 20.

Varmgrøn 20

En fantastisk varm, grønn farge om fører tankene hen til frodige planter og harmonisk natur. En farge som det er lett å bli forelsket i og som tilfører makeløst mye til rommet uten at den tar overhånd. Helt ny farge som ble introdusert høsten 2020.

Greige 20

Ved første øyekast en beskjeden farge som har havnet et sted midt mellom grått og beige. Men denne halvmørke «ikke-farge» har nesten magiske egenskaper som tilfører rommet både varme og lysende karakter. Enkel å kombinere med de mange andre av Norrgavels møbelkulører. Helt ny farge som ble introdusert høsten 2020.

Nyhet! Kuløren Varmgrøn 20.

Pinnstol och Stol lakkert med kuløren Greige 20.

Stol malt i kuløren Greige 20 og Varmgrøn 20.

Länstol i tempera og Tidningsrullbord i Greige 20.