Naturtepper

kategori-naturmattor-1

Tepper av naturmateriale (naturfiber) blir stadig mer populære. Både fordi de er gode å gå på, men selvfølgelig også fordi materialet er vakkert og holdbart. Å velge miljøvennlige og stilrene naturmaterialer i innredningen gir hjemmet et mykt og harmonisk inntrykk. Og deg en god samvittighet, naturligvis. Velg mellom store herlige tepper til sofakroken, entrétepper som kan fås i den lengde du ønsker eller deilige dørmatter som en hyggelig velkomsthilsen. Med naturfiber mener vi forskjellige slags plantefiber. Lær deg mer om de forskjellige materialene som naturteppene våre er laget av:

Sisal

Sisal eller sisalhamp (Agave sisalana) er en storvokst plante som opprinnelig kommer fra Mexico. Bladene inneholder en holdbar fiber som kalles sisal og som blant annet brukes til teppeproduksjon.

Bruk av sisal er fordelaktig sett fra et miljøperspektiv ettersom planten absorberer mer kulldioksid enn den produserer. Dessuten kan dens omfattende rotsystem forhindre markerosjon. Tepper av sisal er ikke bare vakre, men også slitesterke. De passer utmerket i entreen, soverommet og i stuen. Stell pent med teppet ditt gjennom å riste det med jevne mellomrom.

Jute

Jute fremstilles av en plante som tilhører slekten Corchorus, som i sin tur inngår i familien Malvaplanter. Disse subtropiske plantene dyrkes først og fremst i Asia. Av juteplantens stilker stoffet jute kommer fra. Fibrene er grove og stive. Jute er et slitesterkt materiale som passer bra i rom der teppet utsettes for en del slitasje – som f.eks. i entreen, uterommet eller i stuen. Jute er et naturmateriale med lav miljøpåvirkning.

Lin

Lin (Linum usitatissimum) er en av våre eldste kulturplanter som kan dyrkes i nedbørrikt og kjølig klima. Den dyrkes for blant annet å benyttes i fremstillingen av linstoffer og tepper. Når linet brukes til å fremstille vekstfibre kalles det for spinnelin. Linfibrene tas fra linblomstens stilk. Så når man dyrker lin er det en lang, rak stilk som etterstrebes. Det er en holdbar fiber ettersom miljøpåvirkningen er mindre sammenliknet med andre tekstiler. Lintepper fra Norrgavel er håndknytet og vevd av 100% lin.

Du finner enda flere tepper i butikken vår! Der finner du et stort utvalg av tepper i ull fra Kateha, naturtepper som kan bestilles etter spesialmål med kantbånd og langettering. Dessuten har vi unike kelim-tepper og mye mer.