Om miljø

Om miljø

På Norrgavel snakker vil ikke bare om miljø, vi handler. I mer enn et desennium har vi vært det eneste svenske foretaket med en konsekvent kretsløpstankegang. Ettersom vi styres av tanken om at alt en gang skal tilbake til naturen, lages våre møbler utelukkende av naturmaterialer.

Nå har vi enda flere sertifiserte naturmaterial i våre sofaer; QUL-merket latex, Øko-tex bomull, FSC-merket trevirke samt filt i ren ull.

I Sverige snakker man om «att kasta pengar i sjön» om bortkastede penger. Å handle hos oss er ikke «att kasta pengar i sjön». Derimot kan dine barnebarn med god samvittighet kaste møblene i sjøen når de tilslutt er utslitte. Miljø og økologi er deler av vår tredelte verdigrunnlag.

Les vårt verdigrunnlag.

miljösida

Naturen

«Kretsløpstankegangen er basis for vår måte å lage møbler på. Selvsagt stilles vi overfor valg der det hadde vært fristende å fortrenge miljøaspektet, men det ville bare kjennes romantisk i den forstand at det hadde vært som å lukke øynene for virkeligheten. »

Les ”Økologisk – om naturen” fra vårt verdigrunnlag

Kretsløp

Derfor kjennes det riktig å klippe gresset uten motor og å gjenbruke brødposer. Selvfølgelig ikke for å spare penger. Jeg kan uten å nøle unne meg et nytt skjerf i kasjmir for et par tusen kroner. Nei, det er for at økologi faktisk er overordnet økonomi. Med det utgangspunktet lager jeg også møbler...» 

Les hele Nirvans kronikk om Kretsløp

Till toppen